Afgedrukt van creme-brulee-recept.nl:

Creme brulee recepten - startpagina
Home > Crème brûlée recepten > Klassieke recepten > Klassiek recept I

Klassieke crème brûlée I

De makkelijkste klassieke crème brûlée: klaar voor de oven in 15 minuten!
Personen:4
Tijd totaal:3 uur
Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:35 minuten
Oventemperatuur:150°C

Ingrediënten:

slagroom0.5 l
eidooiers4
suiker135 gr
zoutsnufje
vanillestokjes1
suiker25 gr

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes in een sauspan
  • Voeg de room en de helften van het vanillestokje toe en breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook, zet het vervolgens apart
  • Splits de eieren
  • Doe de eidooiers in een kom en klop ze met een garde tot een romig en egaal mengsel met de suiker en het zout
  • Voeg de warme room beetje bij beetje toe en klop tot het mengsel egaal gekleurd is
  • Zeef het mengsel met een fijne zeef
  • Zet vier schaaltjes in een warmwaterbad en vul ze gelijkmatig met de room
  • Zet ze ongeveer 35 minuten in het warmwaterbad in de oven, tot het mengsel aan de rand is gestold, maar in het midden nog ongeveer een kwart van het oppervlak vloeibaar is (de baktijd hangt af van de hoogte van de vormpjes: zijn deze ondiep, begin dan te controleren na 30 minuten)
  • Haal de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur
  • Dek af met plastic en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast
  • Verwijder het plastic vlak voor het serveren en leg er kort keukenpapier op om het vocht te absorberen
  • Verdeel de suiker gelijkmatig over de schaaltjes en karamelliseer met een brander
  • Serveer meteen, anders wordt de laag karamel zacht

Tips:

  • Klik hier voor tips en technieken voor het maken van crème brûlée.
  • Klik hier voor meer informatie over het gebruikte keukengerei.
  • In de crème brûlée shop koopt u het benodigde keukengerei en ingrediënten.




Contact | Adverteren | Sitemap | Disclaimer |
©2011-2025 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign
English
©2011-2025 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign (didavizion@hotmail.com)