Afgedrukt van creme-brulee-recept.nl:

Creme brulee recepten - startpagina
Home > Crème brûlée recepten > Klassieke recepten > Klassiek recept III

Klassieke crème brûlée III

Het derde klassieke recept is gelijk aan het tweede, maar met iets andere verhoudingen tussen de ingrediënten.
Personen:4-6
Tijd totaal:3 uur
Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:35 minuten
Oventemperatuur:150°C

Ingrediënten:

vanillestokjes1/2
melk0.12 l
eidooiers5
suiker90 gr
zoutsnufje
slagroom0.35 l
suiker25 gr

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes in een sauspan
  • Voeg de melk toe en breng het mengsel al roerend langzaam aan de kook, zet het vervolgens apart
  • Splits de eieren
  • Doe de eidooiers in een kom en klop ze met een garde tot een romig en egaal mengsel met de suiker en het zout
  • Voeg de (koude) room toe en klop tot het mengsel egaal gekleurd is
  • Voeg dan de warme melk beetje bij beetje toe en klop weer tot het mengsel egaal gekleurd is
  • Zeef het mengsel met een fijne zeef
  • Zet vier schaaltjes in een warmwaterbad en vul ze gelijkmatig met de room
  • Zet ze ongeveer 35 minuten in het warmwaterbad in de oven, tot het mengsel aan de rand is gestold, maar in het midden nog ongeveer een kwart van het oppervlak vloeibaar is (de baktijd hangt af van de hoogte van de vormpjes: zijn deze ondiep, begin dan te controleren na 30 minuten)
  • Haal de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat ze op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur
  • Dek af met plastic en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast
  • Verwijder het plastic vlak voor het serveren en leg er kort keukenpapier op om het vocht te absorberen
  • Verdeel de suiker gelijkmatig over de schaaltjes en karamelliseer met een brander
  • Serveer meteen, anders wordt de laag karamel zacht

Tips:

  • Klik hier voor tips en technieken voor het maken van crème brûlée.
  • Klik hier voor meer informatie over het gebruikte keukengerei.
  • In de crème brûlée shop koopt u het benodigde keukengerei en ingrediënten.




Contact | Adverteren | Sitemap | Disclaimer |
©2011-2024 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign
English
©2011-2024 creme-brulee-recept.nl | Design: Didavizion Webdesign (didavizion@hotmail.com)